Ga terug
Appeltaart Muffins

Suikervrije Appeltaart Muffins

Budgetvriendelijke muffins waarbij je gebruik maakt van appels die niet zo mooi zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Koek en Gebak
Keuken Nederlands
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 250 gram havermeel
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 el appelcider azijn
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • 1 tl kardemom poeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 ml yoghurt of karnemelk naar keuze
  • 75 gram boter
  • 2 grote appels Goudreinet of Boskoop zijn hierin erg lekker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170º Celsius en doe 12 papieren muffinvormpjes in een cupcake vorm. Zet apart.
  • Meng in een ruime kom het havermeel, vanillepoeder, de kaneel, kardemom, bicarbonaat en een snufje zout.
  • Smelt ondertussen in de oven de boter, maar let er op dat hij niet te heet wordt. Meng de boter met de eieren, azijn, yoghurt of karnemelk en schenk dit bij het meel. Roer goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Schil de appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Roer de appelstukjes door het beslag.
  • Gebruik een ijsschep om gelijke hoeveelheden beslag in de muffinvormpjes te doen.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de muffins in 25 minuten gaar. Check met een tandenstoker of ze geheel gaar zijn. Zo niet, bak dan steeds vijf minuten extra.
  • Warm zijn ze erg lekker met een kop thee!

Notities

Deze muffins zijn suikervrij. De vanille, kaneel en appels geven voldoende zoete smaak. Hier koop je goeie kwaliteit specerijen en smaakmakers:
Vanillepoeder maak je eenvoudig. Check mijn stap voor stap instructies hier