Ga terug
Broccoli Salade

Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en Rijst

Een erg lekkere variant op de klassieke coleslaw, perfect voor de zomer!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenmachine met raspfunctie

Ingrediƫnten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram basmatirijst

Voor de Dressing en Pindasaus

  • 3 el rijstazijn
  • 3 el pindakaas of tahin
  • 1 tl lekkere sambal
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • kokosmelk om te verdunnen
  • 1 el vloeibare honing

Instructies
 

  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze kort totdat ze beetgaar zijn. Spoel af en zet apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de kipdijfilet in gelijke reepjes, bestrooi met zout en roerbak totdat ze gaar zijn. Zet apart.
  • Schil de wortel en haal wat oneffenheden van de broccoli stronk af.
  • Neem je keukenmachine met rasp accessoire en rasp de wortel en broccoli stronk.
  • Snipper de bleekselderij en doe de groenten in een kom.
  • Maak de dressing door alle ingrediĆ«nten hiervoor in een schenkbeker te doen en voeg kokosmelk naar behoefte toe om de saus te verdunnen.
  • Schenk een deel hiervan over de salade en roer even goed door.
  • Schep de rijst op een mooi bord, schep de salade in het midden hiervan en verdeel de stukjes kip daar weer over.
  • Besprenkel het geheel met het restant dressing en serveer direct!