Ga terug
Ragu alla Bolognese

Ragù alla Bolognese - Niet spaghetti bolognese!

Een traditionele vleessaus uit Bologna die lekker lang moet sudderen.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Avondeten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram pancetta in blokjes of spekblokjes
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml passata of gezeefde tomaten
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150˚ en neem een ovenvaste pan. Zet die op het vuur met wat olijfolie.
  • Snipper de ui, de wortel en bleekselderij en doe in de pan samen met de spek. Bak op middelhoog vuur totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg het gehakt toe en bak ongeveer 10 minuten totdat de gehakt rul is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de witte wijn toe en bak even kort op hoog vuur om de meeste alcohol te laten verdampen.
  • Voeg nu de passata,knoflook en laurierblad toe en roer goed door. Breng aan de kook en roer een klein poosje goed door.
  • Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat 2 uur zachtjes garen.
  • Haal de pan uit de oven en check de smaak. Meer peper? Zout? Scheutje room? Voeg dat nu toe.
  • Serveer de saus met (glutenvrije) pasta en lekker wat Parmezaanse kaas.

Notities

Heb je geen oven? Gebruik dan een sudderplaatje om de ragù langzaam te laten garen. Ook kun je deze saus in een slowcooker maken. Doe saus dan na stap 5 in de slowcooker en zet hem op 'low'. Laat 4 tot 6 uur garen.