Ga terug

Glutenvrije Banaan & Rood Fruit Muffins

Smakelijke, glutenvrije muffins met een fruitige bite. Ideaal voor in de broodtrommel of als stevige snack!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Porties 12 muffins

Equipment

  • Keukenmachine
  • Muffinvorm met 12 vormpjes
  • Muffinpapiertjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram zelfrijzend glutenvrij meel
  • 1 tl bicarbonaat
  • 100 gram kokosbloesemsuiker of een andere soort suiker naar smaak en voorkeur
  • 50 gram havermout plus extra als topping
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml karnemelk
  • 5 el milde olijfolie
  • 2 eieren
  • 150 gram rood fruit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ Celsius (elektrisch) en bekleed je muffinvorm met cupcakeliners. Zet apart.
  • Pak je keukenmachine met messen en zeef hier het meel met de bicarbonaat in.
  • Prak de bananen fijn en doe hier de eieren, de karnemelk en olijfolie bij. Roer goed door.
  • Doe de overige ingrediënten behalve het rood fruit in de keukenmachine en pulseer kort. Laat vervolgens de natte ingrediënten er in lopen en pulseer tot je een mooi beslag hebt.
  • Voeg als laatste het rood fruit toe en pulseer wederom een aantal keer om ze er goed doorheen te roeren.
  • Vul de muffinvormen met het beslag - ze worden vrij vol - en bestrooi ze met de achtergehouden havermout.
  • Zet in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin. Check met een tandenstoker of ze gaar zijn. Zo niet, bak ze dan steeds vijf minuten langer. Maar hou het in de gaten, anders drogen ze uit.
  • Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar tot 3 dagen in een luchtdichte doos.

Notities

Liever geen karnemelk of heb je dat niet in huis? Vervang het door evenveel (plantaardige) melk en een eetlepel appelcider azijn of citroensap. Het zure reageert met de bicarbonaat waardoor deze muffins lekker luchtig worden!