Ga terug

Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst

Een lekker lunchgerecht voor de koudere dagen, kids-proof en binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Grillpan

Ingrediënten
  

Gegrilde Kipdijfilet

  • 75 gram kipdijfilet per persoon
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 2 el sojasaus of kokos aminos
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl chili olie optioneel
  • zout en peper naar smaak

Zure Groenten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1/2 wit uitje
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1/4 tl zout
  • beetje vloeibare honing optioneel
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in evengrote blokjes.
  • Meng de overige ingrediënten voor de gegrilde dijfilet in een kom en doe hier de kip in. Roer goed om en zet ongeveer een kwartiertje weg.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pandanrijst is hier erg lekker bij, maar zilvervliesrijst of bloemkoolrijst kunnen ook.
  • Schil de komkommer en wortel en snijd ze in evengrote stukjes. Snipper het uitje.
  • Doe de groenten met de ingrediënten voor zure groenten in een kom en roer even goed door. Zet apart.
  • Verhit de grillpan of een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes dijfilet tot ze iets geblakerd en gaar zijn.
  • Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden en bestrooi met wat extra sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!