Ga terug
Thaise pompoensoep met kokosroom

Thaise Pompoensoep met Currypasta en Kokosroom

Een kruidige en verwarmende pompoensoep met de smaken van Thailand. Perfect voor grijze, koude dagen!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Soep
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Currypasta van FairTrade
  • 2 el kokosolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram pompoen in blokjes, zaadjes verwijderd
  • 1 limoen schil en sap
  • vissaus naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur en snijd de sjalotten, knoflook en groene peper grof. Bak ze in de olie tot de knoflook geurig wordt. 
  • Voeg een gekneusde stengel citroengras, de schil van de limoen en de inhoud van het zakje currypasta toe. Roerbak een minuut of twee. 
  • Voeg nu de pompoenstukjes toe en roerbak nog even kort.
  • Schenk de kokosmelk er bij en breng aan de kook. 
  • Draai het vuur laag en laat de soep in 20 minuten gaar worden. 
  • Voeg op het laatst de limoensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot het de gewenste consistentie heeft. 
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel wat vissaus toe. 
  • Serveer een scheutje kokosroom en wat verse koriander.