Ga terug

Thaise Pompoensoep met Currypasta en Kokosroom

Een kruidige en verwarmende pompoensoep met de smaken van Thailand. Perfect voor grijze, koude dagen!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Currypasta van FairTrade
  • 2 el kokosolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram pompoen in blokjes, zaadjes verwijderd
  • 1 limoen schil en sap
  • vissaus naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur en snijd de sjalotten, knoflook en groene peper grof. Bak ze in de olie tot de knoflook geurig wordt. 
  • Voeg een gekneusde stengel citroengras, de schil van de limoen en de inhoud van het zakje currypasta toe. Roerbak een minuut of twee. 
  • Voeg nu de pompoenstukjes toe en roerbak nog even kort.
  • Schenk de kokosmelk er bij en breng aan de kook. 
  • Draai het vuur laag en laat de soep in 20 minuten gaar worden. 
  • Voeg op het laatst de limoensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot het de gewenste consistentie heeft. 
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel wat vissaus toe. 
  • Serveer een scheutje kokosroom en wat verse koriander.