Ga terug
Castagnaccio Pugliese

Castagnaccio Pugliese - Vruchtencake van Kastanjemeel

Een heerlijke, feestelijke cake op basis van Kastanjemeel volgens Italiaans recept!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Gang Feestrecept, Koek en Gebak
Keuken Italiaans
Porties 8 porties

Equipment

  • Ronde bakvorm van 24 cm doorsnee

Ingrediënten
  

  • 175 gram kastanjemeel
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • snufje zout
  • 120 ml milde olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 200 ml melk
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 25 ml rode wijn of heet water
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ (elektrische oven) en vet een ronde bakvorm in met wat olijfolie. Zet apart.
  • Doe de cranberry's in een kommetje met de rode wijn of het hete water en laat even wellen.
  • Zeef het meel met het zout, bakpoeder en cacaopoeder boven een ruime kom.
  • Kluts in een maatbeker de olijfolie, eieren, melk en honing goed door elkaar.
  • Schenk dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door om klontjes te verwijderen.
  • Giet de cranberry's af en doe die met de rozijnen en pijnboompitten in het beslag en roer goed door.
  • Schenk het redelijk dunne beslag in de bakvorm en zet hem in de oven.
  • Bak de cake in 35 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
  • Laat afkoelen en serveer met een glaasje whisky, Vin Santo of een espresso!