Ga terug
Broccoli aardappel ovenschotel

Broccoli-Aardappel ovenschotel met rode ui en kaasgratin

Een heerlijk doordeweeks recept waar je eventueel zelfs twee keer van kunt eten!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram aardappels
  • 700 gram broccoli
  • ½ el mosterd
  • 250 ml room reguliere of plantaardig
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte, pittige kaas
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en vet een ovenschaal van 2 liter in. Zet apart.
  • Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer kort.
  • Bak in een koekenpan de spekjes met de rode ui knapperig. Zet apart.
  • Kluts het ei los in de room en voeg de mosterd en de kaas toe.
  • Snijd de aardappels in plakjes en doe samen met de broccoli in de ovenschotel.
  • Hussel om met de spekjes en rode ui en schenk het room-kaas mengsel hier overheen.
  • Bak het geheel in 15 minuten gaar en goudbruin.