Ga terug
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Een Engels ovengerecht op basis van lamsgehakt, groenten en puree.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Avondeten
Keuken Engels
Porties 8 personen

Equipment

  • Ruime ovenschaal
  • Pureestamper

Ingrediënten
  

Voor de puree

  • 500 gram knolraap
  • 500 gram bloemige aardappels
  • 50 gram boter
  • Beetje melk
  • ¼ tl nootmuskaat
  • ½ tl witte peper
  • zout

Voor de vulling

  • 500 gram wortels
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 tl zout en peper
  • 1 tl tijm
  • 1 el Worcestershire saus
  • 500 gram lamsgehakt
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚, neem een ruime ovenschaal en vet die een beetje in. Zet apart.
  • Maak nu de puree: schil de aardappels en knolraap en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met zout tot ze bijna gaar zijn.
  • Giet het water bijna helemaal af en doe de boter en een beetje melk (of extra water) in de pan. Stamp tot een mooie puree en breng op smaak met nootmuskaat, witte peper en eventueel wat meer zout.
  • Terwijl de aardappels en knolraap koken maak je de vulling: Snipper de ui en fruit hem in een hapjespan tot het glazig wordt.
  • Schil de wortels en snijd in plakjes. Roerbak even mee met de ui gedurende vijf minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg nu de champignons toe en roer nog weer even.
  • Nu maak je de vulling verder af door de tomatenpuree er door te roeren en vervolgens de tomatenblokjes.
  • Breng op smaak met tijm, Worcestershire saus, zout en peper en kook kort door.
  • Schep de vulling in de ovenschaal en verdeel de puree hier bovenop.
  • Bak de shepherd's pie in 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer direct met een lekkere Engelse ale :-)

Notities

Dit is perfect om in te vriezen. Maak de shepherd's pie totdat je hem in de oven zou zetten. Laat in plaats daarvan afkoelen en pak goed in. In de vriezer is het tot een maand goed. Om af te maken laat je hem iets ontdooien en bak je hem in 50 minuten gaar en goudbruin.