Ga terug
beef rendang

Beef Rendang zonder pakjes of zakjes

Aromatische beef rendang die lekker langzaam moet garen.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 7 uur
Gang Avondeten
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el sambal Badjak
  • 2 cm verse gember
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnzaadjes
  • ½ tl gemalen koriander
  • 500 gram runderriblap
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram santen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen, sap en schil
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100˚
  • Neem een keukenmachine met messen. Pel de sjalotjes en knoflook, schil de gember. Snijd ze grof en doe ze in de keukenmachine met de sambal, cashewnoten en specerijen. Maal tot een pasta. Dit duurt wel eventjes.
  • Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3 x 3 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en braad de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak een paar minuten om.
  • Voeg de kokosmelk en santen (kokoscrème) toe en breng aan de kook.
  • Schil met een dunschiller een paar stukken van de limoenschil en kneus de citroengras flink. Doe beiden in de pan.
  • Draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Zet hem in de oven.
  • Check na 5 uur of het vlees zacht is. Je zou het met een lepel moeten kunnen snijden! Zo niet, check na een uur nog even etc.
  • Kook lekkere jasmijnrijst en serveer de beef rendang met het sap van de limoen en de rijst.

Notities

Tip: De beef rendang is de volgende dag nóg lekkerder!