Ga terug

Glutenvrij Anijs-Bananencake

Een ideaal recept om je bakkastje eens mee op te ruimen. En erg makkelijk om te maken. De cake staat binnen 10 minuten in de oven!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Porties 16 plakjes

Equipment

  • Keukenmachine
  • Cakeblik

Ingrediënten
  

  • 5 bananen Hou eentje apart
  • 300 ml kokosolie of milde olijfolie
  • 1 el appelcider azijn
  • 150 gram studentenhaver
  • 200 gram havervlokken
  • 1 tl gemalen anijs
  • 200 gram glutenvrij meel
  • 1 tl bicarbonaat
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en bekleed een bakblik van 1 liter met een velletje bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en roer de olie en appelcider azijn er door. Zet apart.
  • Neem een keukenmachine met messen en maal hierin de studentenhaver redelijk fijn.
  • Voeg de overige droge ingrediënten toe en maal even goed door.
  • Schenk het bananenmengsel erbij en roer nog even goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.
  • Stort dit beslag in de cakevorm, decoreer met de achtergehouden banaan en zet in de oven.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Check met een tandenstoker of hij inderdaad gaar is. Zo niet, zet de cake dan nog iets langer in de oven en check elke vijf minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster voordat je de cake aansnijdt.