Ga terug
Glutenvrije Notencake

Glutenvrije Notencake met Chocola & Banaan

Een heerlijke, smeuïge cake met lekker veel banaan en chocoladestukjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 16 porties

Equipment

  • Cakeblik
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 6 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocola
  • 175 gram notenpasta of pindakaas
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 200 gram glutenvrije meelmix of regulier meel
  • ½ el bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram ongezouten gemengde noten gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zet apart.
  • Neem de keukenmachine met een grove garde en doe hier de bananen in. Roer even door zodat ze geprakt zijn.
  • Hak de chocola fijn. Doe dit met de eieren, de kokosolie, de honing en de notenpasta in de mengkom en roer weer even goed door.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: het meel, de bakpoeder en het zout. Roer goed door.
  • Stort het beslag in de cakevorm en bestrooi met de noten.
  • Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uit komen.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem er uit haalt.