Ga terug
chocoladecake met courgette en bietjes

Chocoladecake met Courgette en Bietjes

Heerlijke glutenvrije chocoladecake met courgette en bietjes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Gebak
Porties 16 porties

Equipment

  • Keukenmachine
  • Bakblik van 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 300 gram gekookte bietjes
  • 100 gram courgette
  • 100 gram cacaopoeder
  • 100 gram boekweitmeel
  • 125 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 50 ml kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • kokosmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Neem een keukenmachine met messen of een ruime kom en een handmixer en doe hier de droge ingrediënten in. Maal even kort door elkaar.
  • Kluts in een schenkkom de natte ingrediënten door elkaar en schenk deze bij de droge.
  • Maal nog even goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
  • Check hoe het beslag er uit ziet: het moet lobbig zijn als een dik regulier cakebeslag. Het moet van de lepel aflopen. Als het te droog is kun je nog wat kokosmelk of water toevoegen.
  • Stort het beslag in een rechthoekige ovenschaal van 20 x 30 cm met bakpapier en zet in de oven.
  • Bak de cake in 55 – 60 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen en de cake moet terugveren in het midden. Dan is hij gaar.
  • Als de cake nog niet helemaal gaar is, zet hem dan steeds 10 minuten extra in de oven. Bedek eventueel met een stukje aluminiumfolie.
  • Laat de cake geheel afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.