Ga terug
Geroosterde pompoen met salie

Geroosterde Pompoen met Salie

Knapperig van buiten en zacht-zoet van binnen. Geroosterde pompoen met salie is een herfstgerecht bij uitstek. Lekker bij een stukje wild of rund, maar ook erg lekker bij linzen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 pompoen ongeveer 1 kilo
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes salie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen door midden en schep de zaadjes er uit. Leg die apart, je kunt ze goed roosteren!
  • Snijd de helften vervolgens in plakken van ongeveer gelijke dikte en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Schenk de olijfolie er overheen en bestrooi met zout en peper. Hussel even om met je handen.
  • Verdeel de blaadjes salie tussen de pompoenschijven en schuif de bakplaat in de oven.
  • Rooster de pompoenschijven in 35 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege om.
  • Serveer direct uit de oven.

Notities

Geroosterde pompoen met salie