Geroosterde Pompoen met Salie
Knapperig van buiten en zacht-zoet van binnen. Geroosterde pompoen met salie is een herfstgerecht bij uitstek. Lekker bij een stukje wild of rund, maar ook erg lekker bij linzen!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
- 1 pompoen ongeveer 1 kilo
- 2 el olijfolie
- 2 takjes salie
- zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen door midden en schep de zaadjes er uit. Leg die apart, je kunt ze goed roosteren!
Snijd de helften vervolgens in plakken van ongeveer gelijke dikte en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Schenk de olijfolie er overheen en bestrooi met zout en peper. Hussel even om met je handen.
Verdeel de blaadjes salie tussen de pompoenschijven en schuif de bakplaat in de oven.
Rooster de pompoenschijven in 35 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege om.
Serveer direct uit de oven.