Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kokosmeel Pompoen Muffins
Voedzame kokosmeel muffins met de lekkere herfstachtige toevoeging van pompoenpuree. Maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft in!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Porties
8
muffins
Ingrediƫnten
4
eieren
50
gram
kokosmeel
gezeefd
50
ml
kokosolie
gesmolten
100
gram
pompoenpuree
2
el
honing
1
tl
kaneelpoeder of koekkruiden
1/2
tl
vanillepoeder
1
el
appelcider azijn
1
tl
bicarbonaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
Doe alle ingrediƫnten in een blender of keukenmachine en pureer tot je een mooi beslag hebt.
Laat het beslag even rusten terwijl je 8 muffin vormen invet.
Als het beslag erg droog lijkt (zie tips hierboven) voeg dan een eetlepel water toe tot het mooi glad is.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat 10 minuten in de vormpjes afkoelen en haal de muffins er dan uit.
Als ze nog warm zijn, zijn ze erg lekker met een lik boter!
Notities
Vanillepoeder maak je ook gewoon zelf!
Klik hier om te zien hoe
.