Hazelnoot Kokossnoepjes à la Raffaello
Heerlijke kerstsnoepjes die doen denken aan Raffaello. Als dat jouw smaak is, moet je deze gewoon een keertje maken. De combinatie van hazelnoot en kokos is echt geweldig!
Voorbereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 35 minuten min
- 125 gram cacaoboter
- 200 ml kokosmelk niet de light versie
- 1 tl vanille extract
- 1 tl stevia extract of 3 el honing
- 100 gram kokosrasp
- Handje hazelnoten gehakt
- 2 el amandellikeur Optioneel
Zet een pan op het vuur met water en zet hierin een glazen kom of au bain marie kommetje (kocht ik bij de Xenos) en doe hier alle ingrediënten behalve de kokosrasp en hazelnoten in.
Smelt alles en roer goed door.
Zet de kom even apart om af te laten koelen.
Roer de hazelnootstukjes erdoor en zet de kom in de koelkast om verder op te stijven.
Gebruik dessertlepels of een hele kleine ijsschep om balletjes van het mengsel te maken.
Rol de balletjes in de kokosrasp en leg ze op een mooi schaaltje. Bewaar tot je ze wilt serveren in de koelkast.
- Je kunt de cacaoboter vervangen door santen (kokoscrème). De smaak verandert dan wel naar echt uitgesproken kokos.
- Kies voor stevia als je op de koolhydraten wilt letten. Anders is een paar eetlepels honing zoet genoeg.