Ga terug
biet en hummus voorgerecht

Geroosterde Biet en Rozemarijn Hummus voorgerecht

Combineer plakjes geroosterde biet met feestelijke hummus met geroosterde knoflook en rozemarijn voor een kerst-waardig voorgerecht.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 bietjes, ongekookt
  • olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 400 gram kikkererwten uit pot, uitgelekt
  • 1 el tahini
  • 1/4 tl rozemarijnblaadjes
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zeezout
  • 80 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plaats de bol knoflook en de bietjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • Bak ze in ongeveer 1 uur gaar.
  • Druk de teentjes knoflook uit hun jasje en in een blender of keukenmachine met messen.
  • Voeg hier de rest van de ingrediĆ«nten voor de hummus aan toe en pulseer tot je een mooie gladde hummus hebt. Breng op smaak met zout.
  • Wrijf de schilletjes van de bietjes en snijd ze in ongeveer evengrote plakken.
  • Maak nu stapeltjes op de borden. Begin met een plakje biet en doe hier een schepje hummus op. Reken op vier plakjes biet per persoon. Eindig met een toefje hummus en garneer met vers groen.
  • Tip: Serveer met een paar druppels balsamico azijn.