Ga terug
Grapefruit Vegan cheesecake

Grapefruit en Kaneel Vegan Cheesecake

Maak eens een vegan cheesecake, ook als je niet per se veganistisch bent. De textuur en smaak zijn verrukkelijk, dus je zal de roomkaas niet missen!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de bodem:

  • 1,5 cup macadamia noten
  • 3/4 cup pecannoten
  • 3/4 cup kokoschips verdeeld
  • 10 medjoul dadels ontpit
  • 1/4 tl zeezout

Voor de vulling:

  • 3,5 cups cashewnoten 12 - 24 uur geweekt
  • 1,25 cup water
  • 3/4 cup honing of ahorn als je echt vegan wilt
  • 1/2 cup kokosolie gesmolten
  • 1/2 cup kokoschips
  • 1/2 cup grapefruitsap
  • rasp van grapefruit
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de bodem in een keukenmachine, maar hou een 1/4 cup kokoschips achter.
  • Pulseer tot je een kruimelige massa hebt die aaneen blijft wanneer je er in knijpt.
  • Pak een springvorm met een doorsnee van 24 cm en verdeel op de bodem de achtergehouden kokoschips. Dit voorkomt dat de cheesecake blijft plakken.
  • Druk nu het noot-dadel mengsel in de springvorm en verdeel met je hand om een egale bodem te maken.
  • Zet de bodem in de koelkast voor later.
  • Maak nu de vulling door alles in een stevige blender of krachtige keukenmachine te doen en het te malen tot je een mooi glad geheel hebt. Dit zal ongeveer 2 minuten duren.
  • Schenk dit over de bodem in je springvorm en zet het geheel in de vriezer voor 4 uur.
  • Haal de cheesecake 20 minuten voor serveren uit de vriezer en decoreer eventueel met wat schijfjes grapefruit of een dun laagje kaneelpoeder.