Go Back
Kokos Curry Soep Zalm

Kokos Curry soep met Zalm en Amandel

Maak deze geurige en romige kokos curry soep wanneer je wel een oppepper kunt gebruiken. Deze soep is niet pittig, maar de toevoeging van gember geeft wel die aangename warmte die curry zo speciaal maakt. De zalm gaar je in de soep zelf zodat die heerlijk zacht wordt.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram zalmfilet zonder huid of graat
  • 1 uitje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 4 cm verse gember geschild en fijn gesneden
  • 2 tomaten in stukken gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el currypoeder
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 el kokosolie
  • zout en peper naar smaak
  • 25 gram amandelsnippers licht geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 rode chili optioneel!

Instructies
 

  • Verhit de kokosolie in een pan met een zware bodem en doe hier de ui en gember in. Als je van pittig houdt, voeg je nu ook de chilipeper toe.
  • Bak op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg nu de tomaten toe en de currypoeder. Bak kort mee.
  • Schenk de kokosmelk en kippenbouillon in de pan en doe de amandelmeel er bij.
  • Breng aan de kook en laat de zalmfilets voorzichtig in de soep glijden.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar zodat je zalmsnippers krijgt.
  • Serveer de soep met de amandelsnippers en eventueel wat verse koriander. Eet smakelijk!

Notities

  • De amandelmeel maakt de soep dikker. Dit kun je vervangen door boekweitmeel, hoewel amandelmeel wel lekkerder smaakt in deze soep.
  • Geen kippenbouillon in huis? Groentenbouillon is ook prima!