Ga terug
Paaseitjes chocolade truffel

Chocolade Paaseitjes Truffels

Romige chocoladetruffels in leuke paaseitjes vorm. Zelfgemaakte paaseitjes is ontzettend leuk om te doen en je kan spelen met smaak om het zo helemaal naar jouw voorkeur aan te passen. Bewaar deze paaseitjes in de koelkast, dan blijven ze mooi stevig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 12 eitjes

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram pure chocolade
  • 1 el boter of kokosolie
  • 50 ml room
  • 1 el likeur (Optioneel) rum, cognac, whisky, kirsch, Gran Marnier
  • 1 tl kaneel of gember (Optioneel)

Instructies
 

  • Neem een pannetje en doe hier de room en boter in en verhit het tot net onder het kookpunt.
  • Neem ondertussen een kom en breek hier de chocolade in.
  • Zodra de room heet is, schenk je dit over de chocolade en roer je het door tot de chocolade gesmolten is.
  • Als het toch niet helemaal smelt, zet de kom dan kort op een pan met kokend water tot het wel helemaal gesmolten is.
  • Roer als laatste je optionele ingrediĆ«nt(-en) erdoor en zet het mengsel in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel een paar uur duren.
  • Zodra het mengsel stevig is, neem je een hele kleine ijslepel of twee dessertlepels en maak je balletjes. Kleine handjes kunnen die balletjes in mooi ei-vormpjes maken.
  • Rol de truffels in cacaopoeder, gehakte nootjes of geraspte kokos en leg ze apart.
  • Laat nog even in de koelkast opstijven en serveer met een kop vers gezette koffie of heerlijke thee!

Notities

Bewaar deze paaseitjes in de koelkast!