Ga terug
hartige courgette pannenkoekjes

Hartige Courgette Pannenkoekjes - Glutenvrij

Hartige courgette pannenkoekjes zijn een groenterijke variant op de kokosmeel pannenkoekjes. Lekker chewy mondgevoel en ze vullen goed. Serveer met extra groenten, hummus of geitenkaas en geniet van een relaxed ontbijt met je lief.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 6 eieren
  • 1 courgette in stukken gehakt
  • 3 1/2 el kokosmeel
  • 1 el bieslook fijn gesneden
  • 1/2 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een blender en doe daar alle ingrediĆ«nten behalve de kokosolie in. Pureer tot je een mooi beslag hebt.
  • Zet de pan op het vuur en smelt op middelhoog vuur wat kokosolie.
  • Check of het beslag goed is. Als het te dik is, kun je een beetje water toevoegen.
  • Gebruik een soeplepel om per keer twee of drie hoopjes beslag in de pan te doen.
  • Bak tot de bovenkant droog is en draai ze dan om.
  • Herhaal de bovenste twee stappen tot het beslag op is.
  • Serveer met waar je maar zin in hebt en geniet!

Notities

  • De kokosmeel neemt vocht op en daarom moet een beslag met kokosmeel altijd even 'rusten'. Het beslag moet makkelijk uit te schenken zijn, maar niet vloeibaar als yoghurt of dik als cakebeslag. Daar tussenin is perfect.
  • Hou je van spicy? Voor Simon voeg ik een theelepel chilivlokken toe aan het beslag.
  • Dit recept met ander meel maken, zal lastig zijn omdat de verhouding vocht-meel altijd wat bijzonder is met kokosmeel. Als je geen kokosmeel in huis hebt, raad ik je aan om gewoon ergens een zakje te kopen en er lekker mee aan de slag te gaan. Op mijn blog vind je nog meer recepten met kokosmeel. Het is vezelrijk, vult goed en wordt door heel veel mensen prima verdragen.