Ga terug
glutenvrije citroencake mascarpone

Glutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping

Een luchtige, glutenvrije citroencake met mascarpone topping. Licht-zoet, perfect als decadent dessert om nog een tijdje van na te genieten met goed gezelschap.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

Voor de citroencake:

  • 5 eieren
  • 75 ml gesmolten kokosolie
  • 75 ml vloeibare honing of ahornsiroop
  • 75 ml citroensap
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 100 gram kokosmeel
  • 25 gram tapiocameel
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • snuf zout

Voor de mascarpone topping:

  • 200 gram mascarpone
  • 1 el citroenrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en neem een vierkante bakvorm van ongeveer 24 x 24 cm. Ik gebruikte een Pyrex schaal. Doe hier een vel bakpapier in.
  • Zeef de droge ingrediënten in een ruime kom.
  • Kluts de eieren met de overige ingrediënten voor de citroencake door elkaar en schenk dit bij het meel.
  • Roer goed door en laat het beslag even staan.
  • Het beslag moet op regulier cakebeslag lijken qua stevigheid. Voeg een eetlepel melk of water toe als het erg stijf lijkt.
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Maak de topping door de mascarpone te mengen met de citroenrasp.
  • Verdeel de mascarpone over de cake en garneer met een schijfje citroen.