Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl - Glutenvrij
Maak eens een heerlijk herfstontbijt op basis van quinoa met de heerlijke smaak van appeltaart. Een kidsfavoriet!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Ontbijt
Keuken
Nederlands
Porties
4
porties
Ingrediƫnten
150
gram
gekookte quinoa
400
ml
melk naar keuze
2
appels
1
el
kaneel
1/2
tl
kruidnagelpoeder
Boter of kokosolie
Optioneel
1/4
tl
Amandelextract
50
gram
gewelde rozijnen
vloeibare honing of ahornsiroop
naar smaak
Instructies
Verhit boter of kokosolie in een pan tot het gesmolten is.
Roer de gekookte quinoa hier door en voeg de specerijen toe. Roer even om.
Schenk de melk er bij en breng aan de kook.
Draai direct laag en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de quinoa heet is.
Snijd ondertussen de appels in parten en verwijder het klokhuis.
Snijd de parten in plakjes en bak die in een koekenpan met boter of kokosolie tot ze zacht zijn. Bestrooi met kaneel en zet even apart.
Verdeel de quinoapap en gebakken appeltjes over vier kommen en serveer direct. Zie optionele ingrediƫnten voor nog meer smaak!