Ga terug
Appeltaart quinoa ontbijt

Kids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl - Glutenvrij

Maak eens een heerlijk herfstontbijt op basis van quinoa met de heerlijke smaak van appeltaart. Een kidsfavoriet!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram gekookte quinoa
  • 400 ml melk naar keuze
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • Boter of kokosolie

Optioneel

  • 1/4 tl Amandelextract
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • vloeibare honing of ahornsiroop naar smaak

Instructies
 

  • Verhit boter of kokosolie in een pan tot het gesmolten is.
  • Roer de gekookte quinoa hier door en voeg de specerijen toe. Roer even om.
  • Schenk de melk er bij en breng aan de kook.
  • Draai direct laag en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de quinoa heet is.
  • Snijd ondertussen de appels in parten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de parten in plakjes en bak die in een koekenpan met boter of kokosolie tot ze zacht zijn. Bestrooi met kaneel en zet even apart.
  • Verdeel de quinoapap en gebakken appeltjes over vier kommen en serveer direct. Zie optionele ingrediĆ«nten voor nog meer smaak!