Ga terug
appeltaart glutenvrij

Appelplaattaart - Glutenvrij, Lactosevrij

De basis van deze taartbodem is amandelmeel wat een heerlijke spijs-achtige smaak geeft aan de taart. Bak hem kort voor gebruik en vul hem met heerlijke kaneel-appels!
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Voor de Taartbodem:

  • 200 gram amandelmeel
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 el gesmolten kokosolie of boter
  • 1 ei

Voor de Appelvulling:

  • 4-5 zoete appels
  • 1 el arrowroot poeder evt. te vervangen door maizena
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel
  • 20 gram pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine met messen en pulseer tot het net samenkomt.
  • Vorm een bal met je handen en druk die in een glazen taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
  • Bak de taartbodem kort voor: ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes.
  • Doe de appels in de kom met de overige ingrediënten behalve de pecannoten en roer goed om.
  • Leg de appelpartjes in de taartvorm en maak een mooi patroon of ga voor rustiek en stort ze er willekeurig in. Strooi de pecannoten er als laatste overheen.
  • Bak de taart nog 30-40 minuten totdat de appels zacht zijn en de rand van de taartvorm mooi goudbruin is.
  • Laat de appeltaart iets afkoelen en serveer hem lauwwarm met (kokos) slagroom 'gezoet' met kaneel.