Ga terug
Zongedroogde tomaten tapenade

Zongedroogde Tomaten & Walnoot Tapenade

Heerlijke tapenade op basis van walnoten en zongedroogde tomaten. Weinig poespas, maximale smaak. Bewaar in een glazen, afsluitbare pot tot ongeveer twee weken in de koelkast.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram walnoten licht geroosterd
  • klein bosje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra vergiene
  • zeezout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Rooster de walnoten kort in een hete koekenpan. Blijf er bij en draai het vuur uit zodra de walnoten beginnen te geuren. Zet apart.
  • Doe zongedroogde tomaten, basilicum en knoflook in een food processor en maal fijn.
  • Voeg de walnoten en wat olijfolie toe en pulseer nog even tot het de gewenste consistentie heeft.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de tapenade in een glazen pot en bewaar in de koelkast. Na een dag is de tapenade nog smakelijker!

Notities