Ga terug
kokosyoghurt

Kokosyoghurt uit de Yoghurtmaker zonder suiker

Heerlijke lactosevrije kokosyoghurt die je heel eenvoudig zelf maakt met behulp van een yoghurtmaker en minimale toevoegingen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 1 liter kokosmelk met zo min mogelijk toevoegingen
  • 4 probiotica capsules
  • 1 el gelatine
  • 1 tl xanthaangom als je geen gelatine wilt gebruiken

Instructies
 

  • Schenk de kokosmelk in een pan met de gelatine en breng aan de kook.
  • Laat even zachtjes koken terwijl je de yoghurtmaker klaarzet.
  • Draai het vuur uit en laat de kokosyoghurt afkoelen tot 42 graden.
  • Voeg de inhoud van de probiotica capsules toe aan de kokosmelk en roer goed door.
  • Schenk het in de yoghurtmaker en laat hem 24 uur z'n werk doen.
  • Check na 24 uur of de kokosyoghurt zuur en dik is. Zo niet, laat dan nog weer 12 - 24 uur in de yoghurtmachine fermenteren. Check af en toe of het klaar is.
  • Als de kokosyoghurt klaar is, schenk je hem over in schone glazen potten die je vervolgens in de koelkast zet.
  • Na 4 uur is de kokosyoghurt klaar om te eten.

Notities

Gelatine geeft een mooie lobbige structuur die prettig in de mond voelt. Mocht je liever geen gelatine willen gebruiken, doe dan xanthaangom (te verkrijgen bij de AH) in de kokosmelk. Dit kan een ietwat vreemde structuur geven wanneer de yoghurt klaar is. Zet er dan even de staafmixer in voor een gladde yoghurt. 
Ik raad deze elektrische yoghurtmaker van Yoghurt.nl van harte aan. Niet duur, doet waar je 'm voor haalt, makkelijk schoon te maken en compact. Gebruik hem zelf bijna vier jaar met heel veel plezier.