1kleine winterpeengeschild en in fijne plakjes gesneden
Voor de dressing:
120mlsinaasappelsap
75mlappelcider azijn
75mlolijfolie
3stokjes tijmgeritst
zout en peper
1elvloeibare honing
Instructies
Kook de quinoa in zout water in 10 - 15 minuten gaar. Roer even door met een vork en zet apart.
Snijd de groenten en sinaasappel en leg apart.
Maak de dressing door alle ingrediƫnten in een fles te doen en goed te schudden. Breng op smaak met zout en peper.
Neem een kom en doe hier de quinoa en groenten en sinaasappel in. Schenk er dressing naar smaak over en proef of het nog iets nodig heeft: zoet, zout, zuur?
Garneer de salade met wat extra tijm en serveer!
Notities
De salade is na een paar uur nog lekkerder. Maak hem bijvoorbeeld 's middags als je 's avonds gasten krijgt. Of de avond ervoor om mee te nemen naar werk.De lekkerste appelcider azijn vind ik Bragg. Die kun je o.a. kopen bij de Notenshop. Ze hebben daar ook prima biologische olijfolie. Cadeautip!