Ga terug

Zomerse Quinoa Salade met Sinaasappel en Tomaat

Deze zomerse quinoa salade maak op voorhand en is inmiddels een stevige favoriet bij mij thuis!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de quinoa:

  • 1 kop quinoa ongeveer 185 gram
  • 2 koppen water gebruik dezelfde kop
  • zout
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 sinaasappel geschild en in stukken gesneden
  • handvol kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 kleine winterpeen geschild en in fijne plakjes gesneden

Voor de dressing:

  • 120 ml sinaasappelsap
  • 75 ml appelcider azijn
  • 75 ml olijfolie
  • 3 stokjes tijm geritst
  • zout en peper
  • 1 el vloeibare honing

Instructies
 

  • Kook de quinoa in zout water in 10 - 15 minuten gaar. Roer even door met een vork en zet apart.
  • Snijd de groenten en sinaasappel en leg apart.
  • Maak de dressing door alle ingrediĆ«nten in een fles te doen en goed te schudden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een kom en doe hier de quinoa en groenten en sinaasappel in. Schenk er dressing naar smaak over en proef of het nog iets nodig heeft: zoet, zout, zuur?
  • Garneer de salade met wat extra tijm en serveer!

Notities

De salade is na een paar uur nog lekkerder. Maak hem bijvoorbeeld 's middags als je 's avonds gasten krijgt. Of de avond ervoor om mee te nemen naar werk.
De lekkerste appelcider azijn vind ik Bragg. Die kun je o.a. kopen bij de Notenshop. Ze hebben daar ook prima biologische olijfolie. Cadeautip!