Ga terug
avocado toast

Avocado Toast - Weekend Ontbijt!

Binnen vijf minuten klaar en ontzettend voedzaam: avocado op toast met roerei. Tover het om tot een zomers ontbijt door verse kruiden en bijvoorbeeld lekker fris-bittere radijs toe te voegen. Een goed begin van het weekend!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 plakjes zuurdesembrood of glutenvrij brood naar keuze
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 el verse kruiden naar smaak
  • 1 lente-uitje
  • zout, peper en olijfolie
  • beetje citroensap

Instructies
 

  • Rooster de plakjes brood in de broodrooster en prak ondertussen de avocado fijn in een kom.
  • Breng de avocado op smaak met zout en peper en een beetje citroensap. Zet apart.
  • Snipper het lente-uitje en snij de kruiden fijn. Roer deze door de avocado.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en maak roerei van de twee eieren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Besmeer de plakjes toast met olijfolie, verdeel de avocado en vervolgens de roerei er op. Nog wat peper en klaar!

Notities

Tip: Snijd wat tomaten in plakjes en serveer die er bij. Het zure van de tomaat gaat erg goed met de stevige bite van dit ontbijt!