Ga terug
Tijgernotenmeel Blondies

Tijgernotenmeel Blondies met Zoute Caramel

De allerlekkerste tijgernotenmeel blondies met een gezouten caramel topping. Een perfecte snack voor wanneer je echt iets zoets lust maar liever niet teveel uit de band wilt springen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 50 gram boter of kokosolie
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 150 gram tijgernotenmeel
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl vanillepoeder
  • 100 gram dadels ontpit
  • 50 ml kokosmelk
  • zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Neem een klein bakblik of glazen ovenschaal en doe hier een velletje bakpapier in
  • Doe de boter met de kokosbloesemsuiker in een mengkom van je keukenmachine en klop door elkaar. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een handmixer gebruiken.
  • Voeg één voor één de eieren toe en kluts nog even goed door.
  • Doe nu het meel, zout, bakpoeder en vanillepoeder erbij en meng tot je een stevig beslag hebt.
  • Verdeel het beslag in je bakblik en zet in de oven.
  • Bak de tijgernotenmeel blondies in 20 - 25 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de caramel topping.
  • Leg de dadels in heet water en laat 15 minuten weken zodat de schilletjes zacht worden.
  • Giet het water weg en pureer de dadels met de kokosmelk fijn in je keukenmachine of met een staafmixer.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de blondies uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Smeer de caramel topping op de blondies en bestrooi naar smaak met extra zeezout.

Notities

Wil je geen tijgernotenmeel gebruiken? Amandelmeel werkt ook erg goed!
Verse dadels zijn het lekkerst, die zijn namelijk al zacht.