Ga terug
karbonades met appeltjes

Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

Karbonades met appeltjes zijn een perfecte combinatie deze herfst en supersimpel en vlot te bereiden. Voeg een beetje balsamico azijn en rozemarijn toe voor nog meer smaak en een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 karbonades
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 appels geschild en in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier de boter met een scheut olijfolie in.
  • Dep de karbonades droog en bestrooi ze rondom met de rozemarijn, zout en peper.
  • Bak ze in de koekenpan rondom bruin.
  • Schenk de balsamico in de pan en voeg de appeltjes toe.
  • Laat kort opkoken en draai het vuur dan laag.
  • Laat de karbonades op deze manier 10 - 12 minuten zachtjes gaar worden. Schep de appeltjes af en toe even om.
  • Serveer met de geroosterde groenten.