Ga terug
meerzadenbrood

Meerzadenbrood - Glutenvrij, Lactosevrij

Een smakelijk en goed vullende meerzadenbrood dat binnen een kwartier in de oven staat. De stevige structuur leent zich perfect voor elk soort beleg!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 plakjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 1 tl zeezout
  • 50 gram chiazaad
  • 50 gram gemengde zaden
  • 4 eieren
  • 50 ml olijfolie of avocado-olie
  • 1 el appelcider azijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een klein bakblik met bakpapier. Zet apart.
  • Neem een kom en roer hier alle droge ingrediënten in door elkaar.
  • Kluts de eieren met de appelciderazijn en olijfolie even door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten.
  • Roer goed door. Het beslag zal stijf zijn.
  • Proef even of het zout genoeg is. Voeg desnoods nog wat extra toe.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak het broodje in een krap uurtje gaar en licht goudbruin.
  • Laat het broodje helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
  • Snij in plakjes en vries die los van elkaar in, of bewaar het broodje in de koelkast en eet binnen 5 dagen op.

Notities

Voor dit soort broodjes gebruik ik altijd een klein bakblik. Ik kocht er eentje van Jamie Oliver bij de Blokker.