Ga terug
peer en chocolade cake

Peer en Chocolade Cake - Glutenvrij

Maak deze overheerlijke en glutenvrije peer en chocoladecake als een uurtje vrij bent. Heerlijk als luxe dessert of voor bij de koffie. Gebruik amandelmeel, dan blijft de cake langer smeuïg.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter plus extra om in te vetten
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram pure chocola
  • 3 eieren gesplitst
  • 4 rijpe peren
  • 100 gram amandelmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm met een doorsnee van 23 cm in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Zet apart.
  • Smelt de boter met de chocola in een steelpannetje. Zet apart. Zodra het wat afgekoeld is, doe je de amandelmeer er bij.
  • Kluts de eidooiers met de suiker tot deze stroperig worden. Dit doe je het beste in een keukenmachine, want dit kan wel 5 minuten duren.
  • Schil ondertussen de peren en verwijder de klokhuizen.
  • Kluts de eiwitten stijf in een ruime kom. Schep een paar lepels eiwit in de gesmolten chocolade om het los te maken. Schenk dit vervolgens voorzichtig in de kom met eiwitten. Doe dit aan de zijkant van de kom om zoveel mogelijk lucht vast te houden.
  • Roer voorzichtig door met een pannenlikker of metalen lepel. Doe dit voorzichtig en rustig zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft.
  • Roer ook de eidooiers er voorzichtig door.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en arrangeer de peren in een mooi patroon in het beslag.
  • Zet het geheel in de oven en bak in 45 - 60 minuten gaar.
  • Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je de taart er uit haalt.
  • Serveer de taart met een scheutje (kokos-) room!

Notities

Heb je geen keukenmachine? Meng de eidooiers en het suiker dan au-bain-Marie. De hitte versnelt het proces namelijk.