Langzaam Gegaard Buikspek met Krokant Korstje
Langzaam gegaard buikspek met een krokant korstje is heerlijk op de barbecue of uit de oven. Neem er de tijd voor en geniet van boterzacht vlees en dat verrukkelijke knapperige korstje!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur 20 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
- 1,5 kilo buikspek
- 5 el olijfolie
- 3 tl grof zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 tl venkelzaadjes
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Wrijf de buikspek droog en maak inkepingen in het spek.
Wrijf het vlees in met de olijfolie en bestrooi royaal met zout, peper en de venkelzaadjes.
Leg het vlees in een ovenschaal in de oven en laat het vlees gedurende 3 uur langzaam garen.
Haal het vlees uit de oven en giet het vet af - bewaar dit! Erg lekker om vlees in te bakken! Draai de oven lager naar 140 graden en zet het buikspek terug in de oven. Laat nog een uur garen.
Om het knapperige korstje te krijgen, draai je op het laatst de oven flink op naar 220 graden en rooster je de buikspek in 20 minuten knapperig.
Snijd de buikspek aan en serveer bijvoorbeeld met coleslaw en zoete aardappelpuree!