Ga terug
Fruitige Flapjacks

Fruitige Vijg & Chocola Flapjacks

Lekker fruitige flapjacks met chocoladedruppels. Erg makkelijk om te maken en lekker om mee te nemen naar school, werk of voor thuis!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

  • 140 gram vijgenjam
  • 75 gram boter of kokosolie
  • 6 el dadelstroop of honing
  • 300 gram havervlokken
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram rozijnen
  • 85 gram gedroogde abrikozen gehakt
  • 75 gram gemengde noten
  • 50 gram pure chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met een vel bakpapier. Zet terzijde.
  • Smelt in een pannetje de jam en boter. Niet laten koken. Roer de honing er door en laat even afkoelen.
  • Roer in een ruime kom of in je keukenmachine de havervlokken met de overige ingrediënten door elkaar. Schenk de jam en boter er bij en roer even flink door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in het bakblik en gebruik een spatula om het goed uit te smeren.
  • Bak in 25 - 30 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd er 16 stukken van.
  • Bewaar in een luchtdichte doos. Ze blijven dan wel 2 weken goed.

Notities

Ik gebruikte de 100% fruit jam van St. Dalfour voor dit recept. Je kunt het door elk gewenste andere soort jam vervangen, maar dit zal de smaak uiteraard wel veranderen. Ook erg lekker in combinatie met de chocoladedruppels: kersenjam!