Maak de champignons schoon, snijd grote champignons door de helft, maar niet kleiner.
Doe de champignons met wijn, boter, zout, peper, citroensap, tijm, het laurierblad en de peterselie bij elkaar in een pan en verwarm het geheel met de deksel op de pan op laag vuur.
Wrijf de stukken kip in met zout en peper.
Verwarm de olie in een pan en bak de stukken kip hierin rondom bruin.
Voeg dan de rijst toe met sjalotjes en baconsnippers.
Bak onder geregeld omroeren op hoog vuur licht van kleur.
Voeg dan de kerrie toe en laat deze even meebakken.
Schenk de bouillon over de rijst, voeg het champignonsmengsel toe en zonodig nog wat water.
Laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten staan tot de rijst en de kip gaar zijn.
Neem de stukken kip uit de pan en leg ze op een warme schaal.
Maak de rijst voorzichtig met een vork los en haal het laurierblad er uit.
Serveer met broccoli, prei of allebei!
Notities
Je kunt de witte wijn vervangen door wat extra bouillon. Dit recept werkt ook met kippenpoten of braadstukken. Kooktijd is dan ongeveer hetzelfde.