4cmverse gembergeschild en in kleine stukjes gesneden
2uiengesnipperd
1groen pepertje en 1 rood pepertjezaadjes eventueel verwijderd en fijn gesnipperd
250gramgezeefde tomaten
1/2tlkurkuma
3elcitroensap
500mlwater
200gramsantenin blokjes gehakt
Zout naar smaak
4aardappelsgeschild en in stukken gesneden
Water
Hard gekookte eierenoptioneel
Verse korianderoptioneel
Instructies
Neem een grote pan en verhit hierin de kokosolie of ghee.
Doe de ui, gember en pepertjes hier in en bak tot ze zacht zijn.
Voeg dan de knoflook en kurkuma toe en bak even kort mee.
Doe de kip bij het ui mengsel en bak om en om tot de kip begint te kleuren.
Voeg nu het water, de tomaten, champignons, santen, citroensap, aardappels en zout naar smaak toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
Kook ondertussen rijst en als de curry gaar is, serveer je het met de rijst, een hard gekookt ei en verse koriander.
Notities
Liever vegetarisch? Vervang de kip door kikkererwten!Santen koop je bij de supermarkt op de toko afdeling. Het zit in kleine kartonnen doosjes en is puur kokos. Je kunt dit vervangen door kokosmelk, maar de santen geeft wel een lekkerder structuur aan de curry.