Ga terug
Bietjes stamppot

Bietjes Stamppot met Rode Ui Chutney

Heleen Quantrill
Een snelle stamppot met een geweldige roze kleur! Voeg rode ui relish toe voor extra smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram aardappels geschild
  • 500 gram gekookte bietjes geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 el rode ui relish
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
  • Fruit ondertussen in een ruime pan de rode uit tot deze zacht wordt.
  • Voeg de geraspte bietjes toe en roer om tot de bietjes warm zijn.
  • Giet de aardappels af en doe ze bij de bietjes.
  • Stamp door elkaar tot je de gewenste consistentie hebt.
  • Roer tot slot twee eetlepels rode ui relish door de stamppot en serveer.

Notities

Als je verse bietjes hebt, kook je deze eerst in ongeveer 20 minuten gaar en wrijf je vervolgens de schil er af. Rasp de bietjes en vervolg het recept vanaf het punt dat je de geraspte bietjes in de pan doet.