Een goed gevulde dikkoek die je lekker ouderwets in een wonderpan maakt. Ik maakte hem zonder meel of melk, maar als het even kan, is het originele recept wel een aanrader!
150gramkrentenrozijnen en stukjes abrikoos (in totaal)
1/2tlzout
1/2bicarbonaat
1elappelcider azijn
1ei
Een flinke scheut rijstemelkamandelmelk, kokosmelk
Kokosolie om in te vetten
Instructies
Doe de droge ingrediƫnten in een kom en roer even om.
Doe het ei en de appelcider azijn erbij en schenk vervolgens net genoeg melk erbij totdat er een stevig beslag ontstaat.
Stort het beslag in de ingevette vorm.
Zet de wonderpan op het vuur en bak de dikkoek in ongeveer 60 minuten gaar.
Notities
Psyllium vezels vind je bij De Tuinen of een reformwinkel. Ze geven meer houvast aan glutenvrij meel zoals in dit geval de amandelmeel. Je kunt het achterwege laten. Het eindresultaat is dan kruimeliger.Appelcider azijn heb je nodig om een reactie met de bicarbonaat te krijgen. Dit geeft het baksel een luchtiger structuur.