Ga terug
groene asperges soep

Groene Asperge Spinazie Soep

Heleen Quantrill
Gezonde soep tjokvol groene asperges en spinazie. Wat je niet direct gebruikt, vries je in!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soep
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 2 of 3 bundels groene asperges
  • 400 gram verse of diepgevroren spinazie niet a la crème
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • Olijfolie
  • 1 liter kippen-bouillon
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  • Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de knoflook begint te geuren.
  • Snijd ondertussen de asperges in grove stukken.
  • Doe de asperges in de pan en roer even om.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Als de asperges bijna gaar zijn, doe je de spinazie in de pan en kook je het even mee.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Bewaar wat aspergetips bij het snijden van de asperges! Bak ze even in wat olijfolie in een koekenpan vlak voordat je gaat serveren ter decoratie en extra crunch in de soep.