Ga terug
Shephard's Pie 2

Shephard's Pie - Gehaktschotel met Bloemkoolpuree

Heleen Quantrill
Deze alles-in-één ovenschotel zit tjokvol groente en heerlijke rundergehakt en staat binnen 10 minuten in de oven. Bewaar een deel voor de volgende dag, dan is het nog lekkerder!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 300 gram goeie kwaliteit rundergehakt bijvoorbeeld van de Schotse hooglanders
  • 1 flinke bloemkool
  • Olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gram witte bonen voorgekookt
  • 150 gram doperwten
  • 2 flinke wortels schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 el Worcestershire saus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in stukken en kook het in wat water met zout tot het gaar is.
  • Verhit ondertussen in een flinke bak- of braadpan de olijfolie en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Bak het gehakt rul en voeg alle groenten en peulvruchten toe.
  • Roer de Worcestershire saus erdoor en breng aan de kook.
  • Laat even kort doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer en breng op smaak eventueel met zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree daar bovenop.
  • Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten garen en bruin worden.