Ga terug
By Boo Table

Recept zomerse spelt pasta salade en Review By Boo tafel

Heleen Quantrill
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gram speltpasta
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 gram crème fraiche
  • Pijnboompitten
  • 4 tomaten
  • Rucola
  • 4 eieren
  • Cajun kruiden

Instructies
 

  • Kook eerst de pasta en de eieren, zorg wel dat de eitjes hard gekookt zijn.
  • Bak ondertussen de pijnboompitjes even kort, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen en de smaak nog beter uitkomt.
  • Tijdens het koken van de pasta en eieren begin je met het snijden van de zalm en tomaten in kleine stukjes.
  • Zodra de eieren klaar zijn snijd je ook deze in kleine partjes. Giet de pasta af en laat deze ca. 20 minuten afkoelen.
  • Zijn alle ingrediënten afgekoeld, schep je de spelt pasta, zalm, pijnboompitten, rucola, tomaten en eieren door elkaar en voeg je de crème fraiche toe.
  • Goed roeren en vervolgens cajun kruiden toevoegen naar smaak.
  • Deze kruiden zijn erg zout en de zalm is ook al vrij zout van zichzelf, pas dus op dat je niet teveel gebruikt anders wordt het een dorstige avond.