Ga terug
Graanvrije Pistache en Roos Fairy Cakes

Pistache en Roos Fairy Cakes

Heleen Quantrill
Graanvrije fairy cakes rijk aan geurige ingrediënten. Perfect voor een zomerse picknick of om je geliefde mee te verrassen!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 6

Ingrediënten
  

  • Voor de fairy cakes:
  • 3 eieren gesplitst
  • 2 el citroenrasp
  • 125 ml honing
  • 125 gram amandelmeel zonder bruin vliesje
  • 100 gram gemalen pistachenoten zie hieronder
  • 2 el psyllium vezels
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appelcider azijn
  • Voor de roze slagroom:
  • 200 ml slagroom
  • 1 el honing optioneel
  • 1 el rozenwater naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 6 cupcake vormpjes klaar.
  • Maal vervolgens genoeg pistachenootjes fijn om ongeveer 100 gram te verkrijgen.
  • Klop de eiwitten met de appelcider azijn stijf in een keukenmachine en meng in een andere kom de eidooiers met de honing en citroenrasp tot de eidooiers schuimig zijn.
  • Combineer in een andere kom de overgebleven droge ingrediënten.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het eidooier mengsel en roer goed door.
  • Check of het beslag niet te dik wordt. Het beslag moet van de garde druipen, als een heel dik pannenkoek- of cakebeslag.
  • Als het beslag wel erg dik is en aan de garde blijft zitten, voeg dan een heel ei toe om het wat te verdunnen.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag en verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.
  • Zet in de oven en bak in ongeveer 20 - 25 minuten gaar.
  • Maak nu de rozen slagroom door het slagroom met het rozenwater stijf te kloppen.
  • Zet in de koelkast totdat de cakejes afgekoeld zijn.
  • Smeer een lekkere hoeveelheid rozen slagroom op de fairy cakes.
  • Lekker met een kop frambozenthee!

Notities

De psyllium vezels geven het beslag een mooie structuur. Je kunt het achterwege laten of vervangen door een eetlepel arrowroot of kokosmeel.