Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Walnoot Dadel Broodje - Glutenvrij, Suikervrij
Heleen Quantrill
Een heerlijk broodje met voedzame walnoten en dadels, maar minus de gluten of suiker!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Brood, Ontbijt
Porties
8
Ingrediƫnten
75
gram
amandelmeel
2
el
kokosmeel
1/8
tl
zeezout
1/4
tl
bicarbonaat
3
grote
dadels
ontpit
3
eieren
1
el
appelcider azijn
50
gram
walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een klein cakeblik met een velletje bakpapier.
Neem een keukenmachine met messen en pulseer hier kort de amandelmeel, kokosmeel en het zout en bicarbonaat in.
Voeg de dadels, eieren en appelcider azijn toe en pulseer tot er een deeg ontstaat.
Voeg als laatste de walnoten toe en pulseer kort. Hoe korter des te groter de stukken walnoot blijven.
Stort het deeg in het bakblik en bak het broodje in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Laat volledig afkoelen in het bakblik voordat je het broodje er uit haalt.