Ga terug
Bosbessen Citroen Tulband1

Bosbessen en Citroen Tulband - Glutenvrij

Heleen Quantrill
Nog geen tulbandvorm in huis? Koop er dan gauw eentje of vraag je moeder of die er eentje heeft. Deze bosbessen en citroen tulband is ontzettend lekker en een echte 'crowd pleaser'.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Gebak
Porties 16

Ingrediƫnten
  

  • 2 citroenen
  • 250 ml karnemelk
  • 150 gram zachte boter
  • 1 tl zeezout
  • 4 eieren
  • 200 gram oerzoet of kokosbloesemsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 450 gram amandelmeel
  • 1 el bicarbonaat
  • 300 gram bosbessen vers of bevroren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Was de citroenen en rasp ze.
  • Neem een ruime kom en meng hier het amandelmeel met de rasp, het zout en bicarbonaat. Zet apart.
  • Splits de eieren en doe de dooiers in een kom.
  • Klop de eiwitten stijf in een keukenmachine.
  • Kluts ondertussen de eidooiers met de suiker, vanille en zachte boter door elkaar tot er een romig geheel ontstaat.
  • Schenk dit in het amandelmeel en schenk de karnemelk er bij.
  • Roer goed om tot er geen klontjes meer zijn.
  • Spatel nu de stijfgeslagen eiwitten door dit mengsel.
  • Spatel als laatste heel voorzichtig de bosbessen door het beslag en stort het in een ingevet en bestoven tulbandvorm.
  • Bak de cake in 70 - 75 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Bewaar in de koelkast of vries een deel in.

Notities

Vet je tulbandvorm goed in en let hierbij op de randjes van het patroon. Bestuif de vorm daarna met een beetje amandelmeel of kokosmeel om de cake makkelijker uit de vorm te laten komen.
De boter kun je vervangen door kokosolie. De karnemelk kun je vervangen door evenveel plantaardige melk en 1 el citroensap.