Ga terug

Romige Kip Korma

Heleen Quantrill
Romige, kruidige Kip Korma is het ultieme comfort food. Maak je riem alvast los en maak deze verrukkelijke curry zelf thuis!
Voorbereidingstijd 2 uur 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 2 uur 55 minuten
Gang Avondeten
Keuken Indiaas
Porties 8

Ingrediënten
  

  • Voor de Kip Marinade:
  • 1 kilo kipfilet
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el garam masala
  • 2 tl curry poeder
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • Voor de Saus:
  • 2 uien grof gehakt
  • 6 teentjes knoflook gepeld
  • 2 el verse gember geschild
  • 4 tl curry poeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl kardemom poeder
  • tl gemalen kruidnagel
  • tl nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 3 tomaten klein gesneden
  • 50 gram amandelmeel
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml yoghurt

Instructies
 

  • Begin met het marineren van de kip:
  • Snijd de kip in blokjes en doe deze in een kom met de ingrediënten voor de marinade.
  • Marineer de kip minstens 2 uur.
  • Maak daarna de saus.
  • Doe de ui, knoflook, gember en een beetje water in een blender en pureer het fijn.
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie en doe het uienmengsel hier bij.
  • Bak de uien tot ze glazig en lichtbruin worden.
  • Terwijl de uien bakken, doe je alle specerijen t/m de nootmuskaat in een kommetje en roer je het even door.
  • Voeg de specerijen toe en bak ze even mee.
  • Voeg nu de tomaten, amandelmeel, kokosmelk en de yoghurt toe en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kip toe en laat het samen nog 15 minuten meekoken.
  • Check of de kip gaar is, breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper en serveer.