Begin met het marineren van de kip:
Snijd de kip in blokjes en doe deze in een kom met de ingrediënten voor de marinade.
Marineer de kip minstens 2 uur.
Maak daarna de saus.
Doe de ui, knoflook, gember en een beetje water in een blender en pureer het fijn.
Verhit in een hapjespan de olijfolie en doe het uienmengsel hier bij.
Bak de uien tot ze glazig en lichtbruin worden.
Terwijl de uien bakken, doe je alle specerijen t/m de nootmuskaat in een kommetje en roer je het even door.
Voeg de specerijen toe en bak ze even mee.
Voeg nu de tomaten, amandelmeel, kokosmelk en de yoghurt toe en breng de saus aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de kip toe en laat het samen nog 15 minuten meekoken.
Check of de kip gaar is, breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper en serveer.