Ga terug
Marshmallows gelatine

Marshmallows

Heleen Quantrill
Luchtige, zelfgemaakte marshmallows zijn een echte traktatie en opvallend eenvoudig om te maken. Bewaar ze in een luchtdichte doos om er langer plezier van te hebben.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 3 el gelatine poeder
  • 250 ml in tweeën gedeeld
  • 250 ml honing
  • Snufje zout
  • Vanille extract
  • Kokosolie
  • Eventuele toppings als geroosterde kokosrasp gesmolten chocola of cacaopoeder

Instructies
 

  • Bekleed een vierkant bakblik met een vel bakpapier dat aan alle kanten over de rand heen hangt.
  • Neem de helft van het water en los hier de gelatine in op.
  • Doe de andere helft van het water met de honing, zout en vanille in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook.
  • Gebruik een kookthermometer om de temperatuur in de gaten te houden.
  • Zodra de honing 240 graden of 'soft ball' is, draai je het vuur uit en neem je de pan ook van het vuur.
  • Doe de gelatine in een keukenmachine met een mixer en zet het aan.
  • Laat de hete honing langzaam in de kom lopen terwijl de machine draait.
  • Laat de keukenmachine 10 minuten draaien. Je krijgt dan marshmallow fluff.
  • Smeer wat kokosolie op het bakpapier en strooi hier eventueel wat geroosterde kokosrasp in.
  • Laat de marshmallow in de bakvorm lopen.
  • Spreid wat uit met een natte spatel en laat opstijven.
  • Na ongeveer 4 - 6 uur zijn de marshmallows opgesteven en kun je er blokjes van snijden.

Notities

Smelt wat goeie chocolade om je marshmallows in te dippen!