Ga terug
Balinese Kip Curry

Balinese Kip Curry

Heleen Quantrill
Een kleurrijke kip curry met lekker wat groenten en romige kokosmelk. Gegarandeerd succes!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Avondeten
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kipfilet in stukjes
  • 250 gram paddestoelen bijv. shiitake, oesterzwammen of gewone champignons
  • 1 zakje Groene currypasta van Fair Trade Original
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 400 gram sperzieboontjes gedopt en in stukjes
  • 1/2 Chinese kool fijn gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kop rijst
  • Twee handen vol verse boerenkool liefst biologisch
  • 1 limoen
  • Kokosolie of ghee om in te bakken
  • Zeezout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit wat olie of ghee in een braadpan en bak hier kort de kipblokjes in tot ze rondom bruin zijn.
  • Haal ze uit de pan en leg even apart.
  • Bak kort de kruidenpasta en voeg de paddestoelen, courgette, boontjes en Chinese kool toe en roerbak kort.
  • Schenk de kokosmelk erbij en draai het vuur laag.
  • Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan de kip er bij.
  • Laat nog 10 minuten pruttelen, of tot de kip gaar is.
  • Kook intussen de rijst.
  • Doe 1 kop rijst met 2 koppen water in een ruime pan en zet op het vuur.
  • Snijd de citroen door middel en druk beide helften in de rijst.
  • Snijd de boerenkool grof en leg dit bovenop de rijst.
  • Zout erover, deksel er op en kook in 15 minuten gaar.

Notities

Voor extra pit kun je een rode chilipeper toevoegen aan de roerbakgroenten.