Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Uiensoep
Heleen Quantrill
De beste uiensoep maak je met de beste kwaliteit ingrediënten en een beetje liefde en aandacht.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Frans
Porties
4
Ingrediënten
400
gram
gesneden uien
1,2
l
runderbouillon
40
gram
boter
Zeezout en peper naar smaak
Een klein glaasje droge witte wijn
optioneel
50
gram
Gruyèrekaas
geraspt
Instructies
Smelt in een pan met een dikke bodem de boter en fruit hierin de ui op een laag pitje.
Laat de ui zachtjes garen en karameliseren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Schenk vervolgens één pot bouillon en drie potten water er bij en breng aan de kook.
Draai het vuur weer laag en laat de soep 45 minuten zachtjes garen.
Schenk de witte wijn er bij.
Breng verder op smaak met zeezout en peper.
Schenk de soep in kommen en strooi er wat Gruyère over.
Serveer direct.