Ga terug
Franse uiensoep runderbouillon

Franse Uiensoep

Heleen Quantrill
De beste uiensoep maak je met de beste kwaliteit ingrediënten en een beetje liefde en aandacht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram gesneden uien
  • 1,2 l runderbouillon
  • 40 gram boter
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Een klein glaasje droge witte wijn optioneel
  • 50 gram Gruyèrekaas geraspt

Instructies
 

  • Smelt in een pan met een dikke bodem de boter en fruit hierin de ui op een laag pitje.
  • Laat de ui zachtjes garen en karameliseren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Schenk vervolgens één pot bouillon en drie potten water er bij en breng aan de kook.
  • Draai het vuur weer laag en laat de soep 45 minuten zachtjes garen.
  • Schenk de witte wijn er bij.
  • Breng verder op smaak met zeezout en peper.
  • Schenk de soep in kommen en strooi er wat Gruyère over.
  • Serveer direct.