Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Kipfilet met Apetina en Spinazie
Heleen Quantrill
Malse kipfilet gevuld met spinazie en Apetina witte kaas. Perfect voor een rustig avondje thuis of voor een dineetje met vrienden. Snel klaar en altijd lekker.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Avondeten
Porties
2
Ingrediƫnten
1
kipfilet
opengesneden of plat geslagen
2
handen verse spinazie
gewassen
2
el
Apetina witte kaas blokjes
van een Apetina Classic kaasblok
1
teentje knoflook
Zout en peper
Boter en olijfolie om in te bakken
Instructies
Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin het teentje knoflook tot deze geurig wordt.
Bak snel de spinazie mee tot deze geslonken is.
Snij het kaasblok in kleine stukjes en leg de kaasblokjes bij de spinazie
Leg de kipfilet open en verdeel hierop de spinazie en de kaasblokjes.
Vouw de kipfilet dicht en bind hem eventueel extra toe met slagerstouw of tandenstokers.
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Verhit wat meer olijfolie en wat boter in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet om en om tot deze goudbruin is.
Draai het vuur laag en laat nog even bakken tot de filet door en door gaar is.
Serveer met een heerlijke pittige rucola salade.