Ga terug
witlofsoep

Witlofsoep met Kerrie en Appel

Heleen Quantrill
Een heerlijke kruidige, romige witlofsoep met kerrie kruiden en een appeltje. De perfecte manier om eens witlof te serveren als dat bij jou thuis ook niet graag gegeten wordt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soep
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • Kokosolie of olijfolie
  • 4 stronken witlof ongeveer 500 gram gesneden, stronkje verwijderd
  • 1 liter bouillon
  • 1 appel
  • 1 uitje
  • 1 el kerrie kruiden bijvoorbeeld deze van Het Blauwe Huis
  • 100 ml kokosroom
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Neem een pan waar wel een ruime liter soep in gemaakt kan worden en verhit op middelhoog vuur de olie.
  • Snipper snel het uitje en fruit deze even in de pan.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in stukken (schil kan blijven zitten).
  • Doe de appel samen met de witlof in de pan en roerbak even om.
  • Doe de kerrie kruiden er bij, roerbak kort en schenk dan de bouillon erbij.
  • Breng aan de kook en draai het vuur dan laag.
  • Laat de soep zachtjes koken tot de witlof gaar is (ongeveer 10 minuten).
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout en verrijk de witlofsoep eventueel met de kokosroom.
  • Serveer direct.

Notities

Ik gebruik bouillonpoeder van Marigold of Bio Today. Beiden zijn te krijgen bij De Tuinen, AH en Jumbo.